SvenskaEnglish
Lasse Svensson

LASSE SVENSSON

Egna ord: Efter min civilingenjörsutbildning inledde jag min yrkesbana med att arbeta med arbetsmiljöfrågor - både genom forskning och som skyddsingenjör. Karriären innehåller sedan erfarenheter som rektor för en gymnasieskola, vd, affärsområdeschef i Previa samt 10 år vid Linköpings universitet. Där var mitt uppdrag att utveckla samverkan mellan akademin och näringslivet. Genom bredden i mitt arbetsliv har jag tillgång till ett stort regionalt kontaktnät - något som är viktigt att vårda.

På ITA jobbar jag mest med vårt ledarutvecklingsprogram, med företagsutveckling och med olika näringslivsuppdrag. Jag är också en av två här som är behörig att genomföra beteendeanalyser enligt IPU Profilanalys. På konsultbasis är jag ansvarig för att fortsätta utvecklingen av samverkan mellan Linköpings universitet och näringslivet.

Sagt av andra: Lasse har ett utåtriktat arbetssätt, är analytisk och snabb samt mån om att alla är med på båten med sina respektive förtjänster. När hockeykarriären las på hyllan har det stora fiskeintresset fått mycket mer utrymme. Något han gärna talar om.

<< Tillbaka